Curs complet
de
Corespondenta comerciala
cu explicarea termenilor comerciali
Autor:
I. C. Pantu
Editura:
Editura Ioan I. Ciurcu, editia a treia prelucrata si augmentata, 1912
Descriere:
16 x 23 cm, 344 pagini, stare bună, prefata autorului la prima a doua si a treia editie, o semnatura cu creion negru pe pagina de garda, mic dictionar de termeni comerciali, coperta cartonata, posibil sa nu fie cea originala dar si asta e veche.
Note:
Prima editie a cursului a aparut in 1897, a doua in 1904, iar cea de fata in 1912 (toate editiile au aparut la Brasov, acolo profesand si autorul), de unde rezulta interesul studentilor si a oamenilor de afaceri pentru domeniul abordat.
Lucrarea trateaza aspecte ce tin de forma si continutul corespondentei specifice acestui domeniu de activitate, cu detaliile si caracteristicile valabilitatii juridice. Sunt abordate si explicate, printre altele: stilul, forma epistolei comerciale, scrisorile in afacerile cu marfuri, in cele de asigurari si transport, afacerile cu cambii, monede si devize, scrisori de informare, insolventa, servicii si petitii, circulare, etc, etc.
Practic se acopera intregul spectru al activitatilor comerciale iar prin faptul ca prezinta o colectie impresionanta de modele de corespondenta specifica, a constituit un ghid practic util, de nelipsit din portofoliul oricarui comerciant care se respecta.
Editura Ciurcu a fost o editură de carte braşoveană înfiinţată în 1880 de către Nicolae I. Ciurcu. A scos pe piaţă colecţii de literatură românească (literatură clasică, culegeri populare ş. a.) şi universală, documente privind istoria Braşovului şi manuale şcolare.
Istoric
După ce a lucrat opt ani de zile la librăria şi editura Socec din Bucureşti, în 1880 Nicolae Ciurcu s-a întors la Braşov, unde a înfiinţat librăria şi editura Ciurcu. Ulterior, s-a asociat cu fratele său Ioan, care a preluat şi dezvoltat afacerea pe măsură ce starea de sănătate a fratelui său s-a înrăutăţit. Iniţial sediul editurii şi al librăriei a fost pe strada Hirscher la nr. 15, însă după o vreme s-a mutat definitiv la nr. 11.
În 1890 cei doi fraţi au început editarea a şase colecţii de literatură, numite şi „biblioteci”. În 1896, Ioan a achiziţionat din Viena o tiparniţă modernă.
În total, în cadrul editurii s-au tipărit peste 150 de manuale şcolare şi un număr însemnat de cărţi de cultură. S-a estimat că între anii 1880 şi 1910, prin intermediul acestei edituri au fost difuzate circa 7 milioane de cărţi în teritoriile româneşti de sub stăpânire austro-ungară şi în România.
Conform Enciclopedia Romaniei
Preţ:
147 ron
COD: a/st/m/037
Reblogged this on rares pintea.
ApreciazăApreciază