Corespondenta comerciala

Carte:DSC02628 DSC02629

Curs complet

de

Corespondenta comerciala

cu explicarea termenilor comerciali

Autor:

I. C. Pantu

Editura:

Editura Ioan I. Ciurcu, editia a treia prelucrata si augmentata, 1912

Descriere:

16 x 23 cm, 344 pagini, stare bună, prefata autorului la prima a doua si a treia editie, o semnatura cu creion negru pe pagina de garda, mic dictionar de termeni comerciali, coperta cartonata, posibil sa nu fie cea originala dar si asta e veche.

Note:

Prima editie a cursului a aparut in 1897, a doua in 1904, iar cea de fata in 1912 (toate editiile au aparut la Brasov, acolo profesand si autorul), de unde rezulta interesul studentilor si a oamenilor de afaceri pentru domeniul abordat.

Lucrarea trateaza aspecte ce tin de forma si continutul corespondentei specifice acestui domeniu de activitate, cu detaliile si caracteristicile valabilitatii juridice. Sunt abordate si explicate, printre altele: stilul, forma epistolei comerciale, scrisorile in afacerile cu marfuri, in cele de asigurari si transport, afacerile cu cambii, monede si devize, scrisori de informare, insolventa, servicii si petitii, circulare, etc, etc.

Practic se acopera intregul spectru al activitatilor comerciale iar prin faptul ca prezinta o colectie impresionanta de modele de corespondenta specifica, a constituit un ghid practic util, de nelipsit din portofoliul oricarui comerciant care se respecta.

Editura Ciurcu a fost o editură de carte braşoveană înfiinţată în 1880 de către Nicolae I. Ciurcu. A scos pe piaţă colecţii de literatură românească (literatură clasică, culegeri populare ş. a.) şi universală, documente privind istoria Braşovului şi manuale şcolare.

Istoric

După ce a lucrat opt ani de zile la librăria şi editura Socec din Bucureşti, în 1880 Nicolae Ciurcu s-a întors la Braşov, unde a înfiinţat librăria şi editura Ciurcu. Ulterior, s-a asociat cu fratele său Ioan, care a preluat şi dezvoltat afacerea pe măsură ce starea de sănătate a fratelui său s-a înrăutăţit. Iniţial sediul editurii şi al librăriei a fost pe strada Hirscher la nr. 15, însă după o vreme s-a mutat definitiv la nr. 11.

În 1890 cei doi fraţi au început editarea a şase colecţii de literatură, numite şi „biblioteci”. În 1896, Ioan a achiziţionat din Viena o tiparniţă modernă.

În total, în cadrul editurii s-au tipărit peste 150 de manuale şcolare şi un număr însemnat de cărţi de cultură. S-a estimat că între anii 1880 şi 1910, prin intermediul acestei edituri au fost difuzate circa 7 milioane de cărţi în teritoriile româneşti de sub stăpânire austro-ungară şi în România.

Conform Enciclopedia Romaniei

Preţ:

147 ron

COD: a/st/m/037

Un gând despre “Corespondenta comerciala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.