Străbătînd India

Carte:DSC01155DSC01159

Străbătînd India

Autor:

Raja Nicolau

Editura:

Editura Tineretului, 1959

Descriere:

13 x 20 cm, 142 pagini, stare acceptabilă, lipsă prima pagină fără text, trei secţiuni cu tendinţe de dezlipire conform foto, text integral şi bine ancorat în coperte, fotografii alb-negru din India, coperta de Tiberiu Nicorescu

Note:

Carte de călătorie fără pretenţii literare dar cu o precizie a descrierii evidentă, fapt ce conferă volumului un plus valoric. Închipuiţi-vă o descriere a subcontinentului indian făcută cu realism în urmă cu mai bine de 50 de ani, când marea ţară asiatică număra doar 400 de milioane de locuitori.

Practic volumul are două componente, ambele de interes: relatarea obiectivă a realităţilor indiene, aşa cum au fost percepute de autoare, respectiv numeroase digresiuni pe teme ce ţin de istoria şi civilizaţia ţării.

Bineînţeles că şi atunci, la fel ca în prezent, prima caracteristică a societăţii indiene care izbeşte călătorul este fenomenalul contrast pe care îl întâlneşte la tot pasul: bogăţie vs sărăcie, lux şi mizerie, cultură şi înapoiere, deşert şi apă, etc.

O carte care trezeşte interesul cititorului tocmai prin elementele temporare fixate cu dibăcie, care pot constitui puncte de pornire pentru comparaţii cu ceea ce ştim astăzi despre India, dar şi prin numeroasele trimiteri avizate la cultura ancestrală a acestei ţări şi a poporului indian, cu toate componentele sale etnice.

DSC01160

Preţ:

9 ron

COD: D/DR/J1/012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.