Hristosul de tablă

Carte: 

dav

Hristosul de tablă
Autor:
Mihai Hafia Traista
Editura:
Mantaua lui Gogol, 2021
Descriere:
13×20 cm, 144 pagini, stare foarte bună, carte cu autograf, coperta Stepan C.D. Traista, prefața de Corneliu Irod, Cuvânt înainte de Mihai H. Traista.

Note: Un scriitor contemporan care merită citit…

”Îngerul ninsorii cu aripi de ger și chip de viscol, asemenea unui vultur îmbătat de vin de cucută albă din pocalul zeului de gheață, s-a pogorât din înaltul cerului și urlând ca o haită de lupi înfometată de lumina lunii valahe, învârtind sabia de crivăț, gonea besmetic pe ulițe, scuturând din răsputeri Hristosul de tablă despuiat și zgribulit, răstignit pe o cruce de gorun, uitat de oameni la răspântia de la marginea satului.

Poate că ei, oamenii, s-au obișnuit atât de mult cu el încât nu-i mai simțeau prezența, nu le mai păsa de privirea lui ruginită, ce veghea cu un ochi ulița lui Busuioc, iar cu celălalt pe cea a Tătarului, mai precis casa Măriei a lui Petrea Zăvoi, poreclită în sat- Măria Curdefier.

Numai el- Hristosul, bietul de el, cunoștea toate tainele Mariei, la fel cum îi cunoștea după chip și chiar după umblet pe toți feciorii satului care se furișau hoțește spre casa ei. Îi petrecea cu privirea, în zorii zilei, când plecau de la ea descătușați de poverile dragostei trupești- curați și goi la fel ca primul om, înainte de a mușca mărul crețesc otrăvit cu venin de femeie.

(Mihai H. TraistaHristosul de tablă)

Preț: 50 lei

COD:  D/ST/J/017

*indisponibilă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.