O istorie culturală în imagini

Carte:DSC02059

O istorie culturală în imagini

Autor:

Florentin Popescu

Editura:

Editura Vestala, 2008

Descriere:

13 x 20 cm, 158 pagini, stare foarte bună, numeroase fotografii alb-negru cu personalităţi ale literaturii autohtone, coperta de I. Oprişan

Note:

Având subtitlul De la G. Călinescu la Nichita Stănescu, volumul reflectă activitatea de fotograf al oamenilor de cultură, preponderent al scriitorilor, a lui Vasile Blendea. Marile nume ale culturii autohtone din a doua parte a veacului trecut, indiferent că au fost prozatori, poeţi, pictori, muzicieni, oameni de teatru, au fost imortalizate pepeliculă de artistul fotograf, astfel că avem ocazia să descoperim atât talentul incontestabil al fotografului, cât şi o serie de imagini interesante cu personalităţi de primă mărime, unele în ipostaze sau situaţii mai puţin cunoscute.

Geo Bogza, Marin Preda, G. Călinescu, Nichita Stănescu, Eugen Jebeleanu, Dan Deşliu, Constantin Noica, Grigore Vieru, Marin Sorescu, sunt doar câţiva dintre cei asupra cărora ochiul de profesionist al lui V. Blendea a poposit, fie pentru a realiza un portret atent conceput pentru posteritate, fie doar pentru a surprinde un instantaneu plin de viaţă, un grup, o şedinţă, o clipă efemeră.

Din punct de vedere structural, volumul are o parte gen interviu cu autorul fotografiilor în care acesta arată contextul în care au fost realizate anumite cadre sau alte destăinuiri privind activitatea sa şi o parte în care diferite personalităţi îşi amintesc de omul şi artistul Vasile Blendea.

Preţ:

16 ron

COD: a/st/m/006

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.