Maşini electronice cifrice şi programare

Carte:DSC01137

Maşini electronice cifrice şi programare

Autor:

A.I. Kitov, N.A. Kriniţki

Editura:

Editura Tehnică, 1963

Descriere:

18 x 24 cm, 526 pagini, stare bună, semnătura unuia dintre deţinători, tabele, scheme, fotografii exemplificative.

Note:

Lucrarea a apărut iniţial la Moscova, în 1961 iar la doar doi ani distanţă a fost preluată de Editura Tehnică. În prefaţa editurii noastre se specifică că maşinile electronice de calcul se introduc „pe scară tot mai largă” şi că la noi au fost proiectate şi realizate astfel de instrumente la Institutul de fizică atomică şi la Institutul politehnic din Timişoara. Prima maşină electronică cifrică românească a fost realizată la Institutul de fizică atomică, în 1957 şi purta numele de CIFA-1, adică Calculatorul Institutului de fizică atomică fiind urmată la scurt timp de modelele 2, 3 şi 4. În 1962 intra în funcţiune primul proiect al timişorenilor cu numele de MECIPTA-1, adică Maşina electronică de calcul a Institutului politehnic Timişoara.

Volumul de faţă a fost gândit ca o a doua ediţie a cărţii Elemente de programare scrisă de Kitov, Kriniţki şi Komolov în 1957, publicată de editura Academiei tehnice de artilerie Djerjinschi, însă datorită noilor cunoştiinţe acumulate între timp au fost adăugate noi capitole iar unele dintre cele existente deja au fost îmbunătăţite.

Este o carte ştiinţifică ce ţine de zorii tehnologiilor moderne de care beneficiem astăzi, unde putem afla informaţii despre proiectele URAL, STRELA sau BESM, despre logica matematică în alcătuirea schemelor maşinilor electronice cifrice, direcţiile de dezvoltare ale acestora, programarea maşinilor STRELA, M-3 şi URAL, despre primele programe de programare şi multe alte date de interes.

Preţ:

24 ron

COD: A/ST/J1/020

Un gând despre “Maşini electronice cifrice şi programare

  1. Reblogged this on fata noptii and commented:
    „Este o carte ştiinţifică ce ţine de zorii tehnologiilor moderne de care beneficiem astăzi, unde putem afla informaţii despre proiectele URAL, STRELA sau BESM, despre logica matematică în alcătuirea schemelor maşinilor electronice cifrice, direcţiile de dezvoltare ale acestora, programarea maşinilor STRELA, M-3 şi URAL, despre primele programe de programare şi multe alte date de interes.”
    @carti faine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.