Procese celebre

 Carte:

Procese celebre

Autor:

Maximilian Jacta

Editura:

Editura Ştiinţifică, 1969

Descriere:

13 x 20 cm, 216 pagini, stare bună, coperta de Harry Guttmann, prefaţa, introducere, note de Alexandru Bolintineanu.

Note:

Pe numele real Rocker Erich, Maximilian Jacta a trăit între 1903 şi 1994, a fost de profesie jurist şi s-a remarcat ca specialist în justiţia militară, calitate în care s-a implicat în procesele naziştilor şi a scris lucrări de specialitate în domeniu.

Procese celebre una dintre cărţile de succes ale autorului german, a fost tradusă în mai multe limbi şi aduce în atenţia cititorilor o serie de cazuri care, în special datorită ecoului avut în rândul opiniei publice, pot fi considerate celebre.

Timpul trecut de la dezbaterile juridice şi publice legate de cazurile şi personalităţile implicate zugrăvesc atmosfera şi contextul juridic al unor epoci apuse dar nu foarte îndepărtate de zilele noastre.

Cu siguranţă cazurile unor scriitori celebri, precum Gustave Flaubert ori Charles Baudelaire vor fi savurate cu mare plăcere, mai ales că stilul folosit de autor este clar şi plăcut.

Gustave Flaubert a fost judecat penal pentru unele pasaje din romanul său Doamna Bovary, fiind acuzat atât pentru încălcarea normelor moralei sociale, cât şi a celor religioase.

Baudelaire a fost târât într-un proces şi condamnat penal pentru acuzaţii similare, capetele de acuzare fiind identificate în mai multe poezii din volumul, celebru de acun, Les Fleurs du Mal. Motivaţiile procurorului, ale judecătorilor, poziţiile celor vizaţi şi atmosfera creată în jurul acestor procese sunt de natură să suscite interesul publicului şi azi iar meditaţia pe marginea celor întâmplate apare de la sine ca un fapt firesc.

Alături de cazurile celor doi francezi intraţi între timp în patrimoniul cultural al ţării care i-a târât prin tribunale regăsim şi alte cazuri foarte interesante fie prin derularea faptelor, fie prin atitudinea celor implicaţi, fie prin poziţia socială ori politică a inculpaţilor, aşa că lecturarea cărţii se va face cu satisfacţie şi interes.

Preţ:

17 ron

COD: D/DR/J1/014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.