Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru

Carte:

Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru

Autor:

Costantin Noica

Editura:

Editura Humanitas, 1990

Descriere:

12,5 x 20 cm, 125 pagini, stare foarte bună

Note:

Constantin Noica (1918-1987) a fost filozof, eseist, poet şi publicist provenit dintr-o familie cu sorginte aromână. În perioada interbelică a frecventat cercurile legionare şi a scris materiale care converg spre o astfel de orientare, motiv pentru care a fost persecutat şi chiar încarcerat de noile autorităţi instalate după 1945, deşi se susţine că nu a făcut parte oficial din Mişcare. Este arestat în 1958 şi condamnat la 25 de ani de închisoare din care execută 6 ani, fiind eliberat în 1964.

Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru este o carte apărută postum, la sfârşitul căreia Noica precizează ca a fost finalizată în 1965. Este un volum care descrie anii de detenţie, colegii de celulă, relaţiile complexe dintre deţinuţi, confruntarea sa cu reprezentanţii Securităţii, ai regimului în genere, fără a fi omise modificările comportamentale ale autorităţilor cu deţinuţii pe măsură ce se apropia clipa eliberării.

În acelaşi timp, este o carte de reflexie, o carte zămislită din meditaţie şi reculegere. Sunt înserate şi gîndurile/aprecierile filozofului încarcerat în raport cu filozofia şi gândirea politică a lui Marx, rezultând astfel o lectură interesantă şi un profil deloc de neglijat al unui om care a avut de pătimit de pe urma crezului şi ideilor sale.

Preţ:

13 ron

COD:D/ST/S/053

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.